Kabar
VR

Apa COVID-19 bisa nyebar saka pet menyang wong? (Nanging ora ana transmisi asu sing ditemokake)

Panaliten genetik nuduhake manawa pemilik bakal nularake koronavirus anyar menyang asu, nanging ora ana bukti manawa asu bisa nularake virus kasebut menyang manungsa.

Loro asu pisanan sing dilaporake kena infeksi virus mahkota anyar bisa uga kena infeksi dening pemilike, ujare peneliti sing nyinaoni pets lan anggota kulawarga kulawarga sing kena infeksi ing Hong Kong. Analisis urutan gen virus asu nuduhake manawa urutan kasebut konsisten karo wong sing kena infeksi.


2021/06/23

Panaliten genetik nuduhake manawa pemilik bakal nularake koronavirus anyar menyang asu, nanging ora ana bukti manawa asu bisa nularake virus kasebut menyang manungsa.

Loro asu pisanan sing dilaporake kena infeksi virus mahkota anyar bisa uga kena infeksi dening pemilike, ujare peneliti sing nyinaoni pets lan anggota kulawarga kulawarga sing kena infeksi ing Hong Kong. Analisis urutan gen virus asu nuduhake manawa urutan kasebut konsisten karo wong sing kena infeksi. 

Peneliti curiga manawa virus kasebut ditularake saka pemilik menyang asu, lan asosiasi genom langsung ndhukung iki, ujare Malik Peiris, ahli virologi ing Universitas Hong Kong sing mimpin panaliten kasebut. Makalah iki diterbitake ing "Nature". 

A Pomeranian ing Hong Kong minangka salah sawijining asu pertama sing dites positif kanggo coronavirus anyar. 


Sanajan analisa iki negesake manawa manungsa sing kena infeksi COVID-19 bisa nularake virus kasebut menyang asu, kemungkinan kedadeyan kasebut sithik banget, ujare Arjan Stegeman, ahli epidemiologi veteriner ing Universitas Utrecht ing Walanda. Ing panliten iki, 15 asu manggon karo wong sing kena infeksi manungsa, lan mung 2 asu sing kena infeksi. 

Nanging, ilmuwan liyane ujar manawa koronavirus anyar bisa ditularake ing antarane kewan lan manawa bisa ditularake menyang manungsa mbutuhake riset sing tepat kanggo nyiapake pencegahan lan kontrol epidemi ing mangsa ngarep.

Sing waspada

Sawise Pomeranian lan German Shepherd dilaporake kena virus ing Hong Kong, kewan liyane uga dites positif virus SARS-CoV-2, kalebu kucing ing Hong Kong lan rong kucing ing Negara Bagian New York. Papat macan lan telung singa ing Kebun Binatang Bronx ing New York City uga dites positif. Riset babagan kucing nemokake manawa kucing bisa nularake koronavirus anyar menyang kucing liyane tanpa gejala.

Panaliten tim Hong Kong ndeteksi RNA lan antibodi virus ing loro asu kasebut, lan virus urip ing salah sawijining asu. Gejala loro asu kasebut ora abot.

American Veterinary Medical Association nyaranake supaya wong sing kena infeksi COVID-19 nganggo topeng nalika ngrawat kewan. Wong sing kena infeksi uga kudu ngindhari petting, ngrangkul utawa nuduhake panganan karo kewan, lan wisuh tangan sadurunge lan sawise kontak.

Peranan kewan ing panyebaran koronavirus anyar.

Virolog Veteriner Universitas Kansas State Jürgen Richt ujar manawa saliyane kanggo nglindhungi kewan saka infeksi virus, kita uga kudu nyoba luwih akeh kewan sing ana hubungane karo manungsa kanthi cepet, kalebu kewan tenaga kerja lan ternak, supaya bisa ngerti perane ing panyebaran kasebut. saka virus. Kanggo tujuan iki, kit tes khusus kanggo kewan dibutuhake. 

Richt uga ngarep-arep kanggo neliti apa kewan bakal ngalami penyakit utawa gejala tartamtu. Gejala umum COVID-19 ing manungsa yaiku kelangan mambu. Yen asu duwe gejala sing padha, Richt pracaya iki bisa mengaruhi kinerja sawetara asu polisi, nyegah saka sniffing metu obatan, bledosan lan barang selundupan liyane. 

Stegeman ngrancang nyoba kucing sing manggon karo wong sing kena infeksi COVID-19. Dheweke ujar manawa tingkat transmisi interpersonal terus mudhun, mula penting banget kanggo ngerti posisi kucing domestik lan kucing keblasuk ing rantai transmisi.

Peiris ujar manawa sanajan panaliten tim Hong Kong ora nemokake bukti transmisi asu-menyang-manungsa nalika nyoba ngerti kepiye virus kasebut wiwitane ditularake menyang manungsa, perlu dipikirake kemungkinan peran asu lan kucing ing rantai transmisi. Peneliti percaya yen SARS-CoV-2 bisa uga asale saka kelelawar lan ditularake menyang manungsa liwat host perantara, nanging host perantara iki isih ora jelas.

Pandangan utama saiki yaiku host perantara sesambungan karo manungsa ing pasar panganan laut ing Wuhan. Pasar kasebut adol asu, kucing lan mamalia liyane, lan ana kucing lan asu keblasuk mlaku-mlaku kanthi bebas, ujare Peiris. "Rangka host saka coronavirus anyar katon cukup ekstensif. Asu, kucing lan sanak keluarga cedhak mamalia liyane kabeh bisa dipertanyakan. Dheweke nggawe jembatan antarane kelelawar lan manungsa, "ujare.

Nanging, peneliti uga kuwatir yen laporan infeksi ing kucing lan asu bisa nyebabake pamilik ninggalake kewan. Laporan warta sadurunge nyatakake sawetara wong ninggalake kewan-kewan nalika wabah ing Wuhan. "Bebaya sing diadhepi yaiku wong-wong wedi sawise krungu manawa kewan-kewane bisa nggawa virus, banjur mutusake kanggo mbuwang." Richt ngandika. 



Penulis asli: Smriti Mallapaty


referensi:


1. Lungguh, T. H. C. et al. Alam https://doi.org/10.1038/s41586-020-2334-5 (2020).


Artikel asli diterbitake ing bagean Warta Alam tanggal 14 Mei 2020 kanthi judhul Anjing kejiret koronavirus saka pemilike, analisa genetik nyaranake.


Informasi dhasar
  • Taun ngadeg
    --
  • Tipe Bisnis
    --
  • Negara / Wilayah
    --
  • Industri Utama
    --
  • Produk utama
    --
  • Wong sing sah
    --
  • Total karyawan
    --
  • Nilai output taunan
    --
  • Pasar Ekspor
    --
  • Pelanggan Makarya
    --
Chat
Now

Kirimake priksaan sampeyan

Pilih basa liyane
English English Türkçe Türkçe हिन्दी हिन्दी ภาษาไทย ภาษาไทย 한국어 한국어 日本語 日本語 Português Português italiano italiano Deutsch Deutsch Español Español français français русский русский العربية العربية 简体中文 简体中文 繁體中文 繁體中文 Afrikaans Afrikaans አማርኛ አማርኛ Azərbaycan Azərbaycan Беларуская Беларуская български български বাংলা বাংলা Bosanski Bosanski Català Català Sugbuanon Sugbuanon Corsu Corsu čeština čeština Cymraeg Cymraeg dansk dansk Ελληνικά Ελληνικά Esperanto Esperanto Eesti Eesti Euskara Euskara فارسی فارسی Suomi Suomi Frysk Frysk Gaeilgenah Gaeilgenah Gàidhlig Gàidhlig Galego Galego ગુજરાતી ગુજરાતી Hausa Hausa Ōlelo Hawaiʻi Ōlelo Hawaiʻi Hmong Hmong Hrvatski Hrvatski Kreyòl ayisyen Kreyòl ayisyen Magyar Magyar հայերեն հայերեն bahasa Indonesia bahasa Indonesia Igbo Igbo Íslenska Íslenska עִברִית עִברִית Basa Jawa Basa Jawa ქართველი ქართველი Қазақ Тілі Қазақ Тілі ខ្មែរ ខ្មែរ ಕನ್ನಡ ಕನ್ನಡ Kurdî (Kurmancî) Kurdî (Kurmancî) Кыргызча Кыргызча Latin Latin Lëtzebuergesch Lëtzebuergesch ລາວ ລາວ lietuvių lietuvių latviešu valoda‎ latviešu valoda‎ Malagasy Malagasy Maori Maori Македонски Македонски മലയാളം മലയാളം Монгол Монгол मराठी मराठी Bahasa Melayu Bahasa Melayu Maltese Maltese ဗမာ ဗမာ नेपाली नेपाली Nederlands Nederlands norsk norsk Chicheŵa Chicheŵa ਪੰਜਾਬੀ ਪੰਜਾਬੀ Polski Polski پښتو پښتو Română Română سنڌي سنڌي සිංහල සිංහල Slovenčina Slovenčina Slovenščina Slovenščina Faasamoa Faasamoa Shona Shona Af Soomaali Af Soomaali Shqip Shqip Српски Српски Sesotho Sesotho Sundanese Sundanese svenska svenska Kiswahili Kiswahili தமிழ் தமிழ் తెలుగు తెలుగు Точики Точики Pilipino Pilipino Українська Українська اردو اردو O'zbek O'zbek Tiếng Việt Tiếng Việt Xhosa Xhosa יידיש יידיש èdè Yorùbá èdè Yorùbá Zulu Zulu
Basa saiki:Basa Jawa