Pet Tips
VR

Sepira kerepe asu adus, lan apa jawaban sing paling bener?

Ing bab siram asu, Aku akeh nduweni pengin ngerti carane asring cara paling apik kanggo wisuh.

Resik lan higienis kudu dadi apa sing dikarepake para pemilik. Yen pet sampeyan reged, bakal ngasilake ambu ora enak. Kanggo wong sing seneng dolanan asu, bakal nggawa perasaan sing ora nyenengake, Nalika iku, kita kudu kuwatir yen bisa gampang lara.

2021/06/11

 Ing bab siram asu, Aku akeh nduweni pengin ngerti carane asring cara paling apik kanggo wisuh. 

Resik lan higienis kudu dadi apa sing dikarepake para pemilik. Yen pet sampeyan reged, bakal ngasilake ambu ora enak. Kanggo wong sing seneng dolanan karo asu, bakal nggawa perasaan sing ora nyenengake, Ing wektu sing padha, kita kudu kuwatir yen bisa gampang lara. 


Sepira kerepe asu kudu adus?

Ing mangsa adhem, kita nimbang masalah cuaca sing luwih akeh. Dadi bisa nganti sasi kanggo mbantu asu ngumbah 1-2 kaping adus. Nanging nalika musim panas teka, Asu bisa kanthi gampang ngetokake bau awak sing ora nyenengake. Mulane, jumlah bathi bakal nambah, lan bisa uga kudu dicuci seminggu sepisan. 

Nyatane, sepira kerepe asu kudu adus? Ora ana standar kanggo ngukur. Frekuensi adus asu ana hubungane karo jinis kulit asu dhewe, lingkungan urip, kabiasaan mangan lan kualitas rambut. Dadi saben kahanan asu beda-beda, lan uga duwe pengaruh tartamtu ing jenis kasebut. 

Sawetara asu tetep ing omah nganti suwe, arang metu lan ambune awak luwih entheng, utawa kulit asu garing. Dadi asu kanthi karakteristik iki bisa adus mung sapisan sasi. Biasane ing omah, mung nggunakake alat sikat kanggo mbantu asu ngrawat rambute asu. 

Kanggo asu sing duwe ambu ora enak awak sing luwih abot, kulit berminyak, lan mlaku-mlaku saben dina, disaranake supaya bisa nambah jumlah bathi. Aja adus kakehan kajaba diprentahake dening dokter hewan. Yen ora, adus seminggu sepisan. Utawa kulit luwih rawan alergi lan gatel. Ing kahanan iki, nomer kaping pemilik mbantu kanggo adus bisa nambah. Utamane kanggo mbantu asu nyingkirake alergen ing kulit. 

Kanggo jinis asu iki, aja kerep nggunakake gel padusan asu nalika jumlah adus mundhak. Jumlah kaping nggunakake shower gel kudu ora luwih saka sepisan seminggu. Ing kasus liyane, mung mbilas nganggo banyu, yen kualitas kulit asu bakal dadi luwih elek. 



Ora apik yen asu adus kakehan!

Kulit asu luwih tipis tinimbang kulit manungsa, mula ora bisa adus saben dina kaya kita manungsa. Yen sampeyan adus kakehan, lapisan sebum protèktif ing kulit bakal dikumbah. Yen sampeyan adus akeh banget, lapisan sebum protèktif ing kulit asu bakal dikumbah. Nggawe kemampuan pertahanan kulit asu luwih elek, kulit bakal garing lan gampang ngeculke dander. 

Nalika frekuensi adus asu terus nambah, kulit bakal iritasi lan luwih rentan kanggo infeksi, nyebabake penyakit kulit. Kajaba dokter hewan nyaranake adus obat kanggo perawatan, ora ketompo apa jenis asu, watesan ndhuwur yaiku adus seminggu sepisan, lan ora kudu ngluwihi. 

Pay manungsa waé khusus kanggo kasunyatan sing asu bayi kudu ora siram ing rong sasi pisanan. Amarga asu durung divaksinasi ing awak, dheweke duwe daya tahan sing ringkih lan gampang kena selesma. Dadi ngenteni seminggu sawise injeksi rampung sadurunge adus asu. 


Informasi dhasar
  • Taun ngadeg
    --
  • Tipe Bisnis
    --
  • Negara / Wilayah
    --
  • Industri Utama
    --
  • Produk utama
    --
  • Wong sing sah
    --
  • Total karyawan
    --
  • Nilai output taunan
    --
  • Pasar Ekspor
    --
  • Pelanggan Makarya
    --
Chat
Now
Pilih basa liyane
English English Türkçe Türkçe हिन्दी हिन्दी ภาษาไทย ภาษาไทย 한국어 한국어 日本語 日本語 Português Português italiano italiano Deutsch Deutsch Español Español français français русский русский العربية العربية 简体中文 简体中文 繁體中文 繁體中文 Afrikaans Afrikaans አማርኛ አማርኛ Azərbaycan Azərbaycan Беларуская Беларуская български български বাংলা বাংলা Bosanski Bosanski Català Català Sugbuanon Sugbuanon Corsu Corsu čeština čeština Cymraeg Cymraeg dansk dansk Ελληνικά Ελληνικά Esperanto Esperanto Eesti Eesti Euskara Euskara فارسی فارسی Suomi Suomi Frysk Frysk Gaeilgenah Gaeilgenah Gàidhlig Gàidhlig Galego Galego ગુજરાતી ગુજરાતી Hausa Hausa Ōlelo Hawaiʻi Ōlelo Hawaiʻi Hmong Hmong Hrvatski Hrvatski Kreyòl ayisyen Kreyòl ayisyen Magyar Magyar հայերեն հայերեն bahasa Indonesia bahasa Indonesia Igbo Igbo Íslenska Íslenska עִברִית עִברִית Basa Jawa Basa Jawa ქართველი ქართველი Қазақ Тілі Қазақ Тілі ខ្មែរ ខ្មែរ ಕನ್ನಡ ಕನ್ನಡ Kurdî (Kurmancî) Kurdî (Kurmancî) Кыргызча Кыргызча Latin Latin Lëtzebuergesch Lëtzebuergesch ລາວ ລາວ lietuvių lietuvių latviešu valoda‎ latviešu valoda‎ Malagasy Malagasy Maori Maori Македонски Македонски മലയാളം മലയാളം Монгол Монгол मराठी मराठी Bahasa Melayu Bahasa Melayu Maltese Maltese ဗမာ ဗမာ नेपाली नेपाली Nederlands Nederlands norsk norsk Chicheŵa Chicheŵa ਪੰਜਾਬੀ ਪੰਜਾਬੀ Polski Polski پښتو پښتو Română Română سنڌي سنڌي සිංහල සිංහල Slovenčina Slovenčina Slovenščina Slovenščina Faasamoa Faasamoa Shona Shona Af Soomaali Af Soomaali Shqip Shqip Српски Српски Sesotho Sesotho Sundanese Sundanese svenska svenska Kiswahili Kiswahili தமிழ் தமிழ் తెలుగు తెలుగు Точики Точики Pilipino Pilipino Українська Українська اردو اردو O'zbek O'zbek Tiếng Việt Tiếng Việt Xhosa Xhosa יידיש יידיש èdè Yorùbá èdè Yorùbá Zulu Zulu
Basa saiki:Basa Jawa