Warta
VR

Kepiye cara ngatasi 5 prekara sing nggegirisi asu? Aku wis ngrampungake kabeh kanggo sampeyan

Minangka manungsa, asu-asu sing ditresnani iku rawan kabeh jinis rasa wedi. Sawetara wong lair, dene wong liya ngalami perkara sing nggegirisi. Ayo goleki prilaku lan cara ngatasi masalah kasebut.


2021/06/02


1. Napa sampeyan ninggalake aku? Kuatir sing sepisanan ing asu

Nalika sampeyan nggawa omah asu sampeyan, sampeyan bisa nggunakake perhatian, perasaan lan paling akeh wektu karo asu kasebut kanggo ngiringi. Nanging suwe-suwe, amarga kerja utawa lelungan, asu kasebut kudu dipisahake saka asu, lan asu ngembangake kuatir pemisahan. Asu sing nandhang kuatir iki bisa ngrusak properti, kulit gedhe banget, lan uga cokot buntut dhewe. 

Solusi:

Ganggu tumindak sing gegandhengan sadurunge budhal: umpamane, njupuk kunci lan tas sampeyan, banjur ora bakal metu ing njero ruangan, bakal ngurangi sambungan asu menyang tas tombol Waca rangkeng-.

Ngleksanani asu sampeyan sadurunge lunga. Apa lagi mlaku-mlaku asu utawa njupuk barang-barang, bakal nggunakake energi asu lan ora luwih semangat.

Gawe papan sing aman lan mandhiri kanggo asu kasebut, saengga bisa ngaso ing jagad cilik ing jaman biasa, tanpa kudu nempuh sampeyan sedina.

Nyedhiyani dolanan kanggo asu nalika sampeyan ora adoh. Ngidini asu kanggo golek sing nyenengake.




2. Asu wedi nunggang ing mobil

Asu sing wedi karo mobil bisa uga reaksi kanthi wedi amarga kepepet, utawa bisa uga ora kepenak yen roda wiwit giliran. Mangkono asu bisa uga lara.

Solusi:

Yen mobil minangka papan sing nggegirisi, mung nyedhaki bakal nyebabake kuatir. Banjur, sadurunge miwiti mesin, nulungi asu kasebut kanggo nggawe reaksi positif kanggo mobil. Mlaku menyang ngarep mobil, asu mlaku-mlaku ngubengi mobil, lan menehi asu kasebut akeh panganan sing enak.

Sadurunge lunga menyang ngendi wae, gunakake metode iki supaya alon-alon nggawa asu kasebut menyang mobil. Yen penyakit gerakan asu iku abot lan asring nyebabake muntah, watesan mangan sadurunge nyopir. Sampeyan uga bisa nimbang menehi obat penyakit Motion asu sadurunge lelungan.

Nggunakake a LEASH Mobil Belang Belt, kemul sing nyaman lan musik sing nyenengake kanggo mbantu asu sampeyan nyuda stres.




3.Dog kuwatir amarga swara lan gludhug

Kelainan liyane saka asu wedi amarga ora kuwatir, sing bisa disebabake dening petir utawa pembersih vakum.

Solusi:

Aja overcompensate, aja pura-pura kedadeyan, nanging fokus kanggo nindakake perkara sing nyenengake nalika asu ora kuwatir. Liyane yaiku nindakake latihan desensitisasi. Sajrone badai, ditambah karo "Thunder", asu ora wedi, menehi asu sawetara, lan coba supaya asu digandhengake swara kanthi pengalaman positif.



4. Asu wedi karo asu lan wong sing aneh

Wedi asu uga asale saka sing ora dingerteni, apa iku wedi karo wong liya utawa wedi karo asu liyane. Ing loro kasus, sosialisasi minangka kunci, lan latihan mbutuhake sabar lan wektu.

Solusi:

Bocor asu bakal mbantu ing proses iki. Apa sampeyan mlaku-mlaku utawa ing omah, leash bisa menehi asu keamanan tartamtu. 

Aja meksa interaksi karo manungsa. Yen asu kasebut rumangsa kepenak ing jarak lan ora kepenak kanthi jarak, aja meksa supaya bisa nyedhaki.

Kanggo asu liyane, nalika asu liyane ngliwati, jajanan jajanan minangka hadiah kanggo tumindak tenang. Kanggo sawetara asu, utamane sing duwe memori sing ora apik, reaksi kasebut bakal luwih gedhe, luwih akeh katrampilan latihan lan solusi rinci sing dibutuhake. Apike kanggo golek saran saka pelatih asu.




5. Asu wedi karo sing duwe

Yen sampeyan mencet asu asring, asu kasebut bisa wedi karo sampeyan. Kepercayaan kudu ditetepake maneh, lan proses iki mbutuhake sabar.

Solusi:

Mungkasi ngengingi asu. Coba kanthi tenang karo asu kasebut lan aja nganti dheweke mikir bakal dicekel.

Coba nggawe gerakan dadakan sing sithik. Dadi santai. Obahe alon, nyeret lembut, lan hadiah kanggo asu kasebut kabeh mbiyantu.





Informasi dhasar
  • Taun ngadeg
    --
  • Tipe Bisnis
    --
  • Negara / Wilayah
    --
  • Industri Utama
    --
  • Produk utama
    --
  • Wong sing sah
    --
  • Total karyawan
    --
  • Nilai output taunan
    --
  • Pasar Ekspor
    --
  • Pelanggan Makarya
    --
Chat
Now
Pilih basa liyane
English English Türkçe Türkçe हिन्दी हिन्दी ภาษาไทย ภาษาไทย 한국어 한국어 日本語 日本語 Português Português italiano italiano Deutsch Deutsch Español Español français français русский русский العربية العربية 简体中文 简体中文 繁體中文 繁體中文 Afrikaans Afrikaans አማርኛ አማርኛ Azərbaycan Azərbaycan Беларуская Беларуская български български বাংলা বাংলা Bosanski Bosanski Català Català Sugbuanon Sugbuanon Corsu Corsu čeština čeština Cymraeg Cymraeg dansk dansk Ελληνικά Ελληνικά Esperanto Esperanto Eesti Eesti Euskara Euskara فارسی فارسی Suomi Suomi Frysk Frysk Gaeilgenah Gaeilgenah Gàidhlig Gàidhlig Galego Galego ગુજરાતી ગુજરાતી Hausa Hausa Ōlelo Hawaiʻi Ōlelo Hawaiʻi Hmong Hmong Hrvatski Hrvatski Kreyòl ayisyen Kreyòl ayisyen Magyar Magyar հայերեն հայերեն bahasa Indonesia bahasa Indonesia Igbo Igbo Íslenska Íslenska עִברִית עִברִית Basa Jawa Basa Jawa ქართველი ქართველი Қазақ Тілі Қазақ Тілі ខ្មែរ ខ្មែរ ಕನ್ನಡ ಕನ್ನಡ Kurdî (Kurmancî) Kurdî (Kurmancî) Кыргызча Кыргызча Latin Latin Lëtzebuergesch Lëtzebuergesch ລາວ ລາວ lietuvių lietuvių latviešu valoda‎ latviešu valoda‎ Malagasy Malagasy Maori Maori Македонски Македонски മലയാളം മലയാളം Монгол Монгол मराठी मराठी Bahasa Melayu Bahasa Melayu Maltese Maltese ဗမာ ဗမာ नेपाली नेपाली Nederlands Nederlands norsk norsk Chicheŵa Chicheŵa ਪੰਜਾਬੀ ਪੰਜਾਬੀ Polski Polski پښتو پښتو Română Română سنڌي سنڌي සිංහල සිංහල Slovenčina Slovenčina Slovenščina Slovenščina Faasamoa Faasamoa Shona Shona Af Soomaali Af Soomaali Shqip Shqip Српски Српски Sesotho Sesotho Sundanese Sundanese svenska svenska Kiswahili Kiswahili தமிழ் தமிழ் తెలుగు తెలుగు Точики Точики Pilipino Pilipino Українська Українська اردو اردو O'zbek O'zbek Tiếng Việt Tiếng Việt Xhosa Xhosa יידיש יידיש èdè Yorùbá èdè Yorùbá Zulu Zulu
Basa saiki:Basa Jawa