Tips Pet
VR

Apa sampeyan kudu ngerti babagan nyoba ngurus pets ing saben dinane?

Akeh wong duwe asu dhewe amarga padha seneng karo asu. Nanging nalika kita ngurus pets saben dina, kita bisa uga ora duwe pangerten babagan asu saben dinane. Ana sawetara ilmu babagan asu. Muga-muga bisa mbantu sampeyan.


2021/05/26

 Apa cohabitation karo asu anget lan cute? 


Dadi, sampeyan bisa ngurus dheweke lan dadi pemilik asu sing layak?


Asu dadi kulawarga lan kanca sing bakal tetep bebarengan karo sawetara taun. 


Nguasai sawetara pengetahuan babagan perawatan saben dina bisa luwih ngurus asu. 


Ing kene aku bakal ngandhani apa sing sampeyan kudu ngerti babagan ngrawat asu ing saben dinane



puppy open mouth


Asu-asu 1.foods ora bisa mangan


Asu lan manungsa duwe struktur awak sing beda.  Akeh panganan sing enak lan sehat kanggo manungsa lara asu. Akeh rempah-rempah sing ditambahake kanggo masak manungsa ora aman kanggo asu. 
Panganan kanthi minyak lan uyah sing abot bakal nambah beban ing awak asu lan nambah kemungkinan pankreatitis. Dadi coba ora kanggo panganan panganan manungsa. 

Ing wektu sing padha, aja menehi panganan kanggo asu nalika kita mangan. Iki bakal nggawe kabiasaan asu seneng ngganggu kita nalika mangan.


Panganan sing ora bisa mangan asu:Bawang, coklat, coklat, putih putih endhog, liat, kafein, pear, omben-omben, balung, anggur, rempah-rempah.


Kadhangkala nalika pemilik mangan woh-wohan utawa jajanan, dheweke bakal menehi asu kasebut kanggo rasa. Prilaku iki biasane ora mbebayani, nanging priksa manawa woh-wohan utawa cemilan sampeyan dhewe aman kanggo asu sadurunge dipakani.

black puppy and pie



2. Penyakit asu lawan yaiku parvovirus canine, pabrik canine lan koroner utawa kombinasi kasebut. 


Sawise telung penyakit kasebut kedadeyan, perawatan mbutuhake wektu lan dhasar mbutuhake perawatan 24 jam lan memitran saka sing duwe. Lan ragad perawatan uga larang banget. Tingkat fatalitas dhuwur banget, dasar ing ndhuwur 60%. 

Cara pencegahan kanggo telung penyakit iki gampang banget, lan bisa ditanggulangi kanthi vaksinasi. Vaksin divaksinasi kanggo pisanan nalika asu umure 2-3 wulan. Sawise iku, gumantung saka jinis vaksin, biasane bakal mbutuhake sawetara taun utawa saben taun sawetara. Elingi wektu lan aja lali. 

Iku normal kanggo sawetara asu kanggo kelangan energi utawa turu sedina sawise divaksinasi. Sampeyan kudu nyatet yen sawetara asu bakal duwe reaksi alergi kanggo vaksin. Sawise vaksinasi, mirsani manawa mripat lan cangkeme asu bengkak lan apa dheweke nemoni ambegan. Yen gejala berkembang, langsung menyang rumah sakit.

Sadurunge vaksinasi asu nomer loro wis rampung, coba coba aja metu karo asu kasebut. Ana pirang-pirang asu kesasar ing dalan, lan uga ana pirang-pirang asu pet liyane sing durung divaksinasi.


dog



3.00mon Penyakit Anak-anak-anak-anak gastrointestinal lan alergi


Anak kirik duwe weteng sing lemah, diare, constipation, lan mutah banget, nanging ora bisa digatekake. 

* Yen diare minangka berair, utamane asring, ana mambu khusus utawa getih sing jelas ing bangku, yen sampeyan curiga parvovirus, bukak cepet menyang rumah sakit. Yen sampeyan nguntungake utawa muntah getih, yen sampeyan curiga parvovirus, bukak langsung menyang rumah sakit


Penyebab piring 'diare lan mutahane panganan. Sawetara anak kirik ora ngerti carane ngontrol, sing bakal nyebabake mangan kakehan. Yen stool alus, anak kirik bisa uga mangan akeh, mula wenehake panganan sing kurang kirik ing panganan sabanjure. 

Yen anak kirik duwe diare jangka panjang, nimbang ngganti panganan asu. Bisa uga dadi panganan asu kasebut banget berminyak utawa kurang kualitas, nyebabake diare, utawa anak kirik ana alergen kanggo bahan tartamtu.

Ngganti wektu panganan asu bisa gampang nyebabake sensitivitas gastrointestinal lan diare. Langkah-langkah transisi sing disaranake kanggo ngganti panganan asu yaiku: wiwitane nyampur panganan asu anyar lan panganan asu lawas kanthi rasio 1: 3 dina; Ing pertengahan pertengahan, aspek panganan asu anyar kanggo panganan asu lawas yaiku 1: 1, lan dipakani sajrone 3 dina; Rasio panganan asu anyar nganti panganan asu lawas yaiku 3: 1, lan feed udakara 2 dina. Iki bisa diganti kanthi panganan asu anyar mengko.


puppy on the floor



4.Dog panganan lan nutrisi


Panganan asu sing apik bisa nyedhiyani nutrisi sing cukup lan unsur tilak sing dibutuhake kanggo tuwuhing asu, saéngga ora suplemen khusus dibutuhake. Yen ekonomi ora pati apik, dianjurake kanggo nglampahi dhuwit kanggo tuku panganan sing paling apik ing kekuwatan, ora perlu tuku produk nutrisi utamane. 
Kita ngerti manawa pemilik wong anyar ngunggahake asu kaya ngangkat bocah, amarga wedi yen asu ora bakal mangan kanthi sehat lan kurang nutrisi. Nyatane, yen panganan asu sampeyan wis mumpuni, aja kuwatir banget.
Suplemen nutrisi minangka pilihan sing beda-beda gumantung saka wong liya. Aku paling nyaranake konsultasi veterinarian sing bisa dipercaya (dokter kewan sing ala bakal menehi saran sing duwe kanggo tuku produk nutrisi ing toko dhewe kanggo nambah penghasilan tinimbang miwiti kabutuhan dhewe.). Yen asu kasebut duwe gejala kekurangan nutrisi kayata o-sikil, mangan telek, tipis, monggo takon karo veteranarian langsung lan nambah panganan.

puppy slip hand


Latihan 5.sterilisasi lan sosialisasi


Kaping pisanan, sterilisasi mung minangka operasi cilik, lan asu kasebut bakal pulih sajrone seminggu, lan ora bakal nyebabake pengaruh utamane awak. Umume, rega ora larang regane, lan biaya sterilisasi kudu dipikirake nalika mutusake tuku asu. Ana akeh musuhan babagan sterilisasi, aku mung bisa ujar manawa keputusan pungkasan kasebut gumantung saka sampeyan.
Latihan sosial gampang banget. Konsep kasebut yaiku kanggo ngenalake asu kasebut kanthi ngubengi lan ngilangi panyimpangan prilaku sing disebabake amarga wedi lan ketegangan. Mobil, bangunan dhuwur, asu liyane, lan wong liya sing ora dingerteni kabeh sumber rasa wedi kanggo asu. Mung nalika asu ndeleng asu liyane lan luwih akeh wong bisa adaptasi. 



Pungkasan, muga-muga artikel iki bisa mbantu sampeyan ing proses perawatan asu saben dina.
Muga-muga asu-asu kabeh bisa tuwuh sehat lan seneng !!!



Informasi dhasar
  • Taun ngadeg
    --
  • Tipe Bisnis
    --
  • Negara / Wilayah
    --
  • Industri Utama
    --
  • Produk utama
    --
  • Wong sing sah
    --
  • Total karyawan
    --
  • Nilai output taunan
    --
  • Pasar Ekspor
    --
  • Pelanggan Makarya
    --
Chat
Now
Pilih basa liyane
English English Türkçe Türkçe हिन्दी हिन्दी ภาษาไทย ภาษาไทย 한국어 한국어 日本語 日本語 Português Português italiano italiano Deutsch Deutsch Español Español français français русский русский العربية العربية 简体中文 简体中文 繁體中文 繁體中文 Afrikaans Afrikaans አማርኛ አማርኛ Azərbaycan Azərbaycan Беларуская Беларуская български български বাংলা বাংলা Bosanski Bosanski Català Català Sugbuanon Sugbuanon Corsu Corsu čeština čeština Cymraeg Cymraeg dansk dansk Ελληνικά Ελληνικά Esperanto Esperanto Eesti Eesti Euskara Euskara فارسی فارسی Suomi Suomi Frysk Frysk Gaeilgenah Gaeilgenah Gàidhlig Gàidhlig Galego Galego ગુજરાતી ગુજરાતી Hausa Hausa Ōlelo Hawaiʻi Ōlelo Hawaiʻi Hmong Hmong Hrvatski Hrvatski Kreyòl ayisyen Kreyòl ayisyen Magyar Magyar հայերեն հայերեն bahasa Indonesia bahasa Indonesia Igbo Igbo Íslenska Íslenska עִברִית עִברִית Basa Jawa Basa Jawa ქართველი ქართველი Қазақ Тілі Қазақ Тілі ខ្មែរ ខ្មែរ ಕನ್ನಡ ಕನ್ನಡ Kurdî (Kurmancî) Kurdî (Kurmancî) Кыргызча Кыргызча Latin Latin Lëtzebuergesch Lëtzebuergesch ລາວ ລາວ lietuvių lietuvių latviešu valoda‎ latviešu valoda‎ Malagasy Malagasy Maori Maori Македонски Македонски മലയാളം മലയാളം Монгол Монгол मराठी मराठी Bahasa Melayu Bahasa Melayu Maltese Maltese ဗမာ ဗမာ नेपाली नेपाली Nederlands Nederlands norsk norsk Chicheŵa Chicheŵa ਪੰਜਾਬੀ ਪੰਜਾਬੀ Polski Polski پښتو پښتو Română Română سنڌي سنڌي සිංහල සිංහල Slovenčina Slovenčina Slovenščina Slovenščina Faasamoa Faasamoa Shona Shona Af Soomaali Af Soomaali Shqip Shqip Српски Српски Sesotho Sesotho Sundanese Sundanese svenska svenska Kiswahili Kiswahili தமிழ் தமிழ் తెలుగు తెలుగు Точики Точики Pilipino Pilipino Українська Українська اردو اردو O'zbek O'zbek Tiếng Việt Tiếng Việt Xhosa Xhosa יידיש יידיש èdè Yorùbá èdè Yorùbá Zulu Zulu
Basa saiki:Basa Jawa