Pet Tips
VR

Tips kanggo nglatih kirik

Apa sampeyan mikir yen asu ora nuruti prentah sampeyan saben sampeyan metu? Ayo kula menehi 5 tips kanggo nglatih asu supaya manut sampeyan. Sawetara tips carane nglatih kirik sampeyan luwih efektif. Jaga kewan lan awak dhewe.

2021/05/19

Tips kanggo nglatih kirik


Apa sampeyan mikir yen asu kasebut ora nuruti prentah sampeyan saben sampeyan metu?

Ayo kula menehi 5 tips kanggo nglatih asu supaya manut sampeyan. 


Prasyarat kanggo latihan asu:


  1.Latihan ketaatan asu ora mung latihan siji, sampeyan kudu nyorot prentahe wong nalika nglatih prilaku lan kabiasaan asu. Yen sampeyan bisa nggawe asu manut saben pesen, ketaatan asu ora bakal ala.
  2. Aja ngarep-arep pangan kanggo nuwuhake ketaatan ing asu, prilaku apa wae sing disebabake dening panganan iku khayalan. Sawise ora ana induksi panganan, asu kasebut bakal bali menyang kahanan asline ora manut. Kuncine yaiku manut marang kowe.
dog leash on dog


Tip kanggo nglatih asu:


  1. Gunakake kerah lan leashes

  Ing wiwitan latihan asu, sampeyan bisa nyelehake kerah lan tali ing gulu asu, sing bakal mbantu ngontrol lan ngatur saben gerakan asu. Kapindho ndhelikake panganan lan dolanan ing tas dhewe. 

  Sawise nemokake papan latihan, sampeyan bisa mlaku-mlaku ngubengi papan kasebut karo asu kanggo kenal karo papan kasebut. Iki bisa nggawe dheweke luwih fokus ing latihan.



2. Ganjaran lan paukuman kudu cetha

  Langkah kapindho yaiku ngontrol asu menyang sikil kiwa kanggo latihan dhasar. Nalika sampeyan menehi pesenan menyang asu, kayata "njagong", asu kasebut kanthi cepet ngrampungake tumindak kasebut. Sampeyan kudu menehi ganjaran karo asu disiapake utawa bal ing wektu. Sampeyan uga bisa nindakake prilaku nyemangati kayata stroking utawa slapping pundak, banjur supaya asu metu lan supaya muter kanggo sawetara wektu.


3. Nuntun asu kanggo ngrampungake tumindak

  Nalika sampeyan menehi instruksi, kayata "mandheg". Asu kasebut ora nindakake pesenan sampeyan, sampeyan kudu nyekel tali kanggo nyegah dheweke mlaku. Ayo asu ngerti yen dheweke bakal diukum yen ora nindakake. 

  Nanging nalika dieksekusi sanalika krungu, bisa diganjar kanthi tepat, utawa bisa nindakake aktivitas gratis supaya ngerti manfaate.



4. Wektu latihan sing cocog

  Aja nglatih asu kanggo wektu sing suwe, yen ora, mung bakal ngrusak kesabaran asu kasebut. Sampeyan bisa olahraga kanggo 10-15 menit saben wektu, lan banjur muter kanggo sawetara wektu. Panggonan latihan ora diwatesi. Sampeyan bisa nglatih asu ing omah lan ing njaba. Ayo asu sinau macem-macem disiplin prilaku ing urip, supaya ora nggugah rasa jijik asu. 




5. Sepur miturut jinis asu

  Status latihan asu sing beda bakal beda. Asu sing sepi mbutuhake pemilik kanggo nyopir atmosfer lan nggawe asu bungah kanggo latihan. Tipe aktif uga minangka jinis sing paling gampang dilatih, lan bisa dilatih kapan wae, ing ngendi wae. Asu-asu sing bungah iku sregep, banget dipengaruhi dening donya njaba, lan perhatiane arang banget fokus marang sing duwe, mula aja nganti asu kasebut nyelinep lan mlayu. Sampeyan kudu ngontrol kapan wae, ing ngendi wae. 



Informasi dhasar
  • Taun ngadeg
    --
  • Tipe Bisnis
    --
  • Negara / Wilayah
    --
  • Industri Utama
    --
  • Produk utama
    --
  • Wong sing sah
    --
  • Total karyawan
    --
  • Nilai output taunan
    --
  • Pasar Ekspor
    --
  • Pelanggan Makarya
    --
Chat
Now
Pilih basa liyane
English English Türkçe Türkçe हिन्दी हिन्दी ภาษาไทย ภาษาไทย 한국어 한국어 日本語 日本語 Português Português italiano italiano Deutsch Deutsch Español Español français français русский русский العربية العربية 简体中文 简体中文 繁體中文 繁體中文 Afrikaans Afrikaans አማርኛ አማርኛ Azərbaycan Azərbaycan Беларуская Беларуская български български বাংলা বাংলা Bosanski Bosanski Català Català Sugbuanon Sugbuanon Corsu Corsu čeština čeština Cymraeg Cymraeg dansk dansk Ελληνικά Ελληνικά Esperanto Esperanto Eesti Eesti Euskara Euskara فارسی فارسی Suomi Suomi Frysk Frysk Gaeilgenah Gaeilgenah Gàidhlig Gàidhlig Galego Galego ગુજરાતી ગુજરાતી Hausa Hausa Ōlelo Hawaiʻi Ōlelo Hawaiʻi Hmong Hmong Hrvatski Hrvatski Kreyòl ayisyen Kreyòl ayisyen Magyar Magyar հայերեն հայերեն bahasa Indonesia bahasa Indonesia Igbo Igbo Íslenska Íslenska עִברִית עִברִית Basa Jawa Basa Jawa ქართველი ქართველი Қазақ Тілі Қазақ Тілі ខ្មែរ ខ្មែរ ಕನ್ನಡ ಕನ್ನಡ Kurdî (Kurmancî) Kurdî (Kurmancî) Кыргызча Кыргызча Latin Latin Lëtzebuergesch Lëtzebuergesch ລາວ ລາວ lietuvių lietuvių latviešu valoda‎ latviešu valoda‎ Malagasy Malagasy Maori Maori Македонски Македонски മലയാളം മലയാളം Монгол Монгол मराठी मराठी Bahasa Melayu Bahasa Melayu Maltese Maltese ဗမာ ဗမာ नेपाली नेपाली Nederlands Nederlands norsk norsk Chicheŵa Chicheŵa ਪੰਜਾਬੀ ਪੰਜਾਬੀ Polski Polski پښتو پښتو Română Română سنڌي سنڌي සිංහල සිංහල Slovenčina Slovenčina Slovenščina Slovenščina Faasamoa Faasamoa Shona Shona Af Soomaali Af Soomaali Shqip Shqip Српски Српски Sesotho Sesotho Sundanese Sundanese svenska svenska Kiswahili Kiswahili தமிழ் தமிழ் తెలుగు తెలుగు Точики Точики Pilipino Pilipino Українська Українська اردو اردو O'zbek O'zbek Tiếng Việt Tiếng Việt Xhosa Xhosa יידיש יידיש èdè Yorùbá èdè Yorùbá Zulu Zulu
Basa saiki:Basa Jawa