Kabar
VR

Asu agresif, asu ora agresif mung relatif

2021/11/25

Kabeh asu agresif, nanging macem-macem asu duwe agresivitas sing beda lan kemungkinan serangan sing beda. 

Prilaku agresif asu bisa dipérang dadi kategori ing ngisor iki:

1. Serangan dominan

Agresi dominan minangka prilaku agresif sing paling umum ing asu. Sawetara asu kanthi otonomi lan dominasi sing kuwat bakal nantang wewenang sing nduweni lan pengin dadi pimpinan. Sawetara asu bisa uga ngerti yen dheweke dikontrol lan pengin ngerti statuse ing kulawarga liwat prilaku iki. 


2. Serangan wedi

Asu sing wis dilecehke, wedi, lan ninggalake bayangan psikologis, utawa asu sing diadopsi sebagian bakal nuduhake prilaku agresif iki. Amarga durung mari saka trauma sing dialami.


3. Serangan posesif

Manifestasi sing paling jelas yaiku asu kasebut ora gelem nyerahake apa sing dijupuk saka pemilike. Yen dipeksa nyerah, dheweke bakal nguwuh utawa malah nyenyet. Agresi posesif lan agresi dominasi asring kedadeyan ing wektu sing padha, utamane amarga "kepinginan kanggo ngontrol" pet. 


4. Serangan panganan

Sifat primitif saka asu iku prilaku kasar banget kanggo nglindhungi pangan, nggero nalika mangan, lan malah nresep pemilik. Serangan panganan asring kedadeyan bebarengan karo serangan dominan. Mulane, wiwit cilik, asu ngerti yen sing duwe nggawa panganan, dudu panganan sing digawa. 


Aggressiveness saka asu punika relatif. Ana mung asu karo pribadine luwih docile, lan ora ana asu sing pancen ora agresif. Apa sing dakkandhakake ing kene yaiku asu kanthi agresif sing luwih lemah. Yen sampeyan ora biasane ngganggu, ora bakal nyerang. Telung asu sing paling ora agresif sing dikenal ing donya yaiku Labrador, Golden Retriever, lan Husky. Telung jinis asu iki ora tanpa agresif, nanging relatif, amarga nduweni pribadine sing luwih jinak, toleransi sing kuat, lan sosialisasi sing luwih apik.



Apa sing kudu ditindakake yen asu ora mlaku ing tali

Apa sing kudu kita lakoni yen kita pengin nggawa asuku metu kanggo dolanan nanging dheweke ora lunga nganggo tali asu? Aku biasane njupuk asu metu, asu banget aktif, nanging kok asu ora lunga karo leash. 

Ora saben asu bisa diikat lan diikat kanthi sukarela. Akeh asu ngadeg langsung sawise nganggo kerah lan tali kanggo pisanan. Mulane, kira-kira 4 utawa 5 sasi, yaiku, sadurunge kirik duwe kabeh vaksin, sampeyan bisa miwiti supaya bisa ndemek lan bisa digunakake kanggo ana tali lan kerah. 

Cara leashing sing bener minangka kunci kanggo latihan asu sing sukses: 

1. Sijine krah kanggo asu pisanan, sampeyan bisa milih sing luwih nyamantekstur nilon. Kenceng kerah kudu bisa nglebokake driji siji nanging ora langsung dicopot. Mungkin asu bakal digunakake kanggo bab anyar ing gulu ing sawijining esuk. Banjur, tali nganggo tali asu. 


2. Njupuk asu menyang panggonan sing luwih mbukak ing njaba omah, lan nyelehake kanthi tali sing diikat. Banjur kita mlaku 2 meter adoh lan supaya teka. Aja nyeret asu kanthi paksa, nanging sebut jeneng asu kasebut, keplok sikil, lsp. Ing wektu iki tali asu ana ing kahanan santai. Yen asu isih ora gelem obah, sampeyan bisa narik tali kanthi alon-alon kanggo nyengkuyung dheweke lan menehi cemilan sethithik kanggo nggodho dheweke nganti tekan sampeyan. 


3. Pemilik kudu tansah menehi perhatian marang apa asu kasebut ana ing posisi sing bener lan apa ana fenomena narik tali. Yen ora, tujuan latihan ora bisa digayuh. Salah sawijining kesalahan sing paling umum ditindakake nalika latihan yaiku supaya asu tetep ing posisi sing bener, tali kasebut asring ditarik lan meh ora santai. Kanthi cara iki, tekanan asring dilebokake ing gulu asu. Nalika wektu kanggo mbenerake prilaku asu, ora ana gunane kanggo narik tali. Asu ora bisa ngerti prabédan antarane loro. 


4. Sampeyan bisa njupuk tali asu lan mlaku maju alon-alon. Ing wektu iki, tali traksi isih santai, lan lumaku maju alon-alon ing kacepetan sing bisa ditindakake dening asu kasebut. Yen kinerja asu iku apik, sampeyan bisa menehi ganjaran midway. Wektu latihan dikontrol sajrone 10 menit, lan bisa diulang kaping pindho dina kanggo sawetara dina berturut-turut. 


5. Nalika asu narik tali kanggo lumaku ing arah tartamtu, langsung meksa wong lumaku ing arah ngelawan. Sampeyan bisa nguripake ing dalan, utawa sampeyan bisa mlaku bolak-balik ing dalan sing padha. Ing cendhak, wong mimpin asu kanggo mlaku.


6. Nalika asu wis siyap kanggo narik tali maju, mbayar manungsa waé kanggo apa asu katon kaya nalika nyepakaké kanggo narik tali. Nalika tandha iki katon, tarik tali bali kanggo mungkasi. Nanging, kudu dicathet yen tali ing gulu asu tansah ana ing kahanan sing nyenyet, cara latihan ing ndhuwur ora ana pengaruhe. 


7. Kajaba iku, nalika latihan utawa mlaku-mlaku, nyoba supaya asu mlaku ing sisih kiwa pemilik lan ngadhepi arah sing padha. Yen sampeyan ora digunakake kanggo sisih kiwa, sampeyan uga bisa ngalih menyang sisih tengen. Nanging aja nganti asu nglirwakake ngarsane pemilik lan sewenang-wenang narik tali lan mlayu terus maju.  Kanthi cara iki, sing duwe ora nyenengake asu kasebut, ora bisa dipercaya. Yen ngono, latihan perlu banget. 


QQPETS wis spesialisasi ing manufaktur leashes asu, kerah asu, lan produk pet liyane wiwit 2005. Nyedhiyani produk kanggo akeh pengecer lan pelanggan ing saindenging jagad. Produsen Krah Asu lan Kalung. Sugeng rawuh kanggo hubungi kita kanggo njupuk informasi luwih lengkap. 

Informasi dhasar
  • Taun ngadeg
    --
  • Tipe Bisnis
    --
  • Negara / Wilayah
    --
  • Industri Utama
    --
  • Produk utama
    --
  • Wong sing sah
    --
  • Total karyawan
    --
  • Nilai output taunan
    --
  • Pasar Ekspor
    --
  • Pelanggan Makarya
    --
Chat
Now

Kirimake priksaan sampeyan

Pilih basa liyane
English English Türkçe Türkçe हिन्दी हिन्दी ภาษาไทย ภาษาไทย 한국어 한국어 日本語 日本語 Português Português italiano italiano Deutsch Deutsch Español Español français français русский русский العربية العربية 简体中文 简体中文 繁體中文 繁體中文 Afrikaans Afrikaans አማርኛ አማርኛ Azərbaycan Azərbaycan Беларуская Беларуская български български বাংলা বাংলা Bosanski Bosanski Català Català Sugbuanon Sugbuanon Corsu Corsu čeština čeština Cymraeg Cymraeg dansk dansk Ελληνικά Ελληνικά Esperanto Esperanto Eesti Eesti Euskara Euskara فارسی فارسی Suomi Suomi Frysk Frysk Gaeilgenah Gaeilgenah Gàidhlig Gàidhlig Galego Galego ગુજરાતી ગુજરાતી Hausa Hausa Ōlelo Hawaiʻi Ōlelo Hawaiʻi Hmong Hmong Hrvatski Hrvatski Kreyòl ayisyen Kreyòl ayisyen Magyar Magyar հայերեն հայերեն bahasa Indonesia bahasa Indonesia Igbo Igbo Íslenska Íslenska עִברִית עִברִית Basa Jawa Basa Jawa ქართველი ქართველი Қазақ Тілі Қазақ Тілі ខ្មែរ ខ្មែរ ಕನ್ನಡ ಕನ್ನಡ Kurdî (Kurmancî) Kurdî (Kurmancî) Кыргызча Кыргызча Latin Latin Lëtzebuergesch Lëtzebuergesch ລາວ ລາວ lietuvių lietuvių latviešu valoda‎ latviešu valoda‎ Malagasy Malagasy Maori Maori Македонски Македонски മലയാളം മലയാളം Монгол Монгол मराठी मराठी Bahasa Melayu Bahasa Melayu Maltese Maltese ဗမာ ဗမာ नेपाली नेपाली Nederlands Nederlands norsk norsk Chicheŵa Chicheŵa ਪੰਜਾਬੀ ਪੰਜਾਬੀ Polski Polski پښتو پښتو Română Română سنڌي سنڌي සිංහල සිංහල Slovenčina Slovenčina Slovenščina Slovenščina Faasamoa Faasamoa Shona Shona Af Soomaali Af Soomaali Shqip Shqip Српски Српски Sesotho Sesotho Sundanese Sundanese svenska svenska Kiswahili Kiswahili தமிழ் தமிழ் తెలుగు తెలుగు Точики Точики Pilipino Pilipino Українська Українська اردو اردو O'zbek O'zbek Tiếng Việt Tiếng Việt Xhosa Xhosa יידיש יידיש èdè Yorùbá èdè Yorùbá Zulu Zulu
Basa saiki:Basa Jawa