Pet Tips
VR

Asu ambune ora enak, apa kahanane? 5 cara cilik kanggo ngatasi kanthi sampurna

Njaga asu pet ing omah, njaga vitalitas lan kabungahan. Dheweke kerep mlayu-mlayu lan kerep nggawe sampeyan ngguyu. Cekakipun, gadhah asu pet bakal nggawa owah-owahan gedhe kanggo kulawarga. Nanging njaga asu kewan uga bisa nggawa masalah sing ora perlu ing omah, kayata masalah reresik, kayata ambu ora enak.

2021/11/12

Kadhangkala sing duwe bakal nemokake manawa asu kasebut isih duwe mambu sing aneh sawise adus lan garing, mula sing duwe kudu menehi perhatian kanggo nemokake sumber lan panyebab bau sing aneh. 

Dadi mung sawise adus asu, asu isih bakal duwe mambu aneh, apa sababe? 


Penyebab bau aneh ing asu

1. Paku

Kabeh obahe asu ora bisa dipisahake saka cakar, mula sikil asu gampang diwarnai karo macem-macem bakteri lan jamur. Lan yen paws asu ora diresiki kanthi bener, bakteri lan jamur kasebut bakal nglumpukake, lan asu kasebut bakal ngetokake ambune ora enak. Bisa uga nalika asu dolanan ing njaba, paw kasebut tatu lan tatu, nanging petugas shovel ora weruh. Sawise dangu, paw bakal fester, lan banjur bakal mambu busuk. 


2. Ambegan ala

Ambegan ala uga umum ing asu. Penyebab ambegan ala ing asu bisa uga kalkulus dental, pembengkakan, lan inflamasi ing untu, utawa kelainan flora usus sing ngasilake gas mambu ing tutuk. Bisa uga amarga kasunyatan sing petugas shoveling meh ora nyikat untu asu. 


3. kuping kuping

Sawise kuping asu duwe kuping kuping, kabeh awak uga bakal ngetokake mambu sing ora enak. Ing urip saben dina, petugas shoveling bisa uga ora nggatekake reresik lan perawatan kuping asu, nyebabake asu kasebut tuwuh kuping kuping lan banjur dadi bau. 


4. Penyakit kulit

Ing urip saben dina, petugas shoveling ora mirsani masalah kesehatan asu utawa ora dandan rambute asu ing wektu. Iki nyebabake asu kasebut nandhang penyakit kulit, sing uga bisa nyebabake awak asu mambu. 


5. Radang kelenjar dubur

Petugas shoveling kudu mriksa anus asu kanggo ndeleng apa ana inflammation, lan inflammation saka kelenjar dubur uga bisa nimbulaké awak duwe mambu aneh abot.


Carane ngatasi mambu aneh saka asu

1. Menawi asu menika mambu amargi cacad, petugas shoveling kedah nggatosaken karesikanipun asu. Cuci cakar asu nalika adus, banjur sawise adus, priksa manawa cakar kasebut garing utawa garing nganggo pengering rambut. Kajaba iku, petugas shoveling kudu menehi perhatian manawa paw asu kasebut duwe tatu.

2. Nalika petugas shoveling nemokake yen asu kasebut duwe ambegan ala, dheweke kudu nggatekake yen panganan saben dina asu kudu luwih entheng. Kajaba iku, petugas shoveling uga kudu nyikat untu asu. 

3. Yen asu duwe kuping, petugas shoveling kudu rutin ngresiki kuping kanthi obat kayata kesehatan kuping nganti pulih.

4. Sawise asu nandhang penyakit kulit, ora mung mambu sing ora enak, nanging uga plak, rambut rontog, lan fenomena liyane, sing bakal mengaruhi penampilan lan kesehatan asu kasebut, mula petugas shoveling kudu menehi asu kasebut. kulit Penyakit iki diobati kanthi apik.

5. Bokong asu minangka bagéan sing ngetokake bau sing unik. Yen kelenjar anal asu dadi inflamed, bakal ngetokake mambu busuk. Petugas shovel telek kudu remet kelenjar silit asu.

Apa asu sampeyan uga duwe ambu ora enak? Yen asu sampeyan uga duwe awak sing ala, sampeyan bisa nyoba cara ing ndhuwur! 

Informasi dhasar
  • Taun ngadeg
    --
  • Tipe Bisnis
    --
  • Negara / Wilayah
    --
  • Industri Utama
    --
  • Produk utama
    --
  • Wong sing sah
    --
  • Total karyawan
    --
  • Nilai output taunan
    --
  • Pasar Ekspor
    --
  • Pelanggan Makarya
    --
Chat
Now

Kirimake priksaan sampeyan

Pilih basa liyane
English English Türkçe Türkçe हिन्दी हिन्दी ภาษาไทย ภาษาไทย 한국어 한국어 日本語 日本語 Português Português italiano italiano Deutsch Deutsch Español Español français français русский русский العربية العربية 简体中文 简体中文 繁體中文 繁體中文 Afrikaans Afrikaans አማርኛ አማርኛ Azərbaycan Azərbaycan Беларуская Беларуская български български বাংলা বাংলা Bosanski Bosanski Català Català Sugbuanon Sugbuanon Corsu Corsu čeština čeština Cymraeg Cymraeg dansk dansk Ελληνικά Ελληνικά Esperanto Esperanto Eesti Eesti Euskara Euskara فارسی فارسی Suomi Suomi Frysk Frysk Gaeilgenah Gaeilgenah Gàidhlig Gàidhlig Galego Galego ગુજરાતી ગુજરાતી Hausa Hausa Ōlelo Hawaiʻi Ōlelo Hawaiʻi Hmong Hmong Hrvatski Hrvatski Kreyòl ayisyen Kreyòl ayisyen Magyar Magyar հայերեն հայերեն bahasa Indonesia bahasa Indonesia Igbo Igbo Íslenska Íslenska עִברִית עִברִית Basa Jawa Basa Jawa ქართველი ქართველი Қазақ Тілі Қазақ Тілі ខ្មែរ ខ្មែរ ಕನ್ನಡ ಕನ್ನಡ Kurdî (Kurmancî) Kurdî (Kurmancî) Кыргызча Кыргызча Latin Latin Lëtzebuergesch Lëtzebuergesch ລາວ ລາວ lietuvių lietuvių latviešu valoda‎ latviešu valoda‎ Malagasy Malagasy Maori Maori Македонски Македонски മലയാളം മലയാളം Монгол Монгол मराठी मराठी Bahasa Melayu Bahasa Melayu Maltese Maltese ဗမာ ဗမာ नेपाली नेपाली Nederlands Nederlands norsk norsk Chicheŵa Chicheŵa ਪੰਜਾਬੀ ਪੰਜਾਬੀ Polski Polski پښتو پښتو Română Română سنڌي سنڌي සිංහල සිංහල Slovenčina Slovenčina Slovenščina Slovenščina Faasamoa Faasamoa Shona Shona Af Soomaali Af Soomaali Shqip Shqip Српски Српски Sesotho Sesotho Sundanese Sundanese svenska svenska Kiswahili Kiswahili தமிழ் தமிழ் తెలుగు తెలుగు Точики Точики Pilipino Pilipino Українська Українська اردو اردو O'zbek O'zbek Tiếng Việt Tiếng Việt Xhosa Xhosa יידיש יידיש èdè Yorùbá èdè Yorùbá Zulu Zulu
Basa saiki:Basa Jawa