Kabar
VR

Yen kita pengin ngadopsi asu keblasuk, apa sing kudu kita lakoni?

Kaping pisanan, kita ngurmati sapa wae sing duwe ide kanggo ngadopsi asu keblasuk. Paling ora menehi omah kanggo kewan miskin, lan uga nyumbang kanggo nyuda masalah sosial kewan keblasuk.

Nanging, umume asu keblasuk sing diadopsi minangka asu diwasa, lan mbutuhake gaweyan luwih akeh tinimbang tuku kirik lan wiwit ngunggahake. Ayo njupuk jawaban lengkap kanggo pitakonan iki ing ngisor iki, ngarep-arep kanggo nyedhiyani sampeyan karo sawetara bantuan.

Yen kita mung ketemu lan ngadopsi asu kesasar ing dalan, apa sing kudu disiapake lan ditindakake?

2021/08/30

Persediaan asu:


Siapke kennel, sing utama yaiku menehi asu papan cilik sing bisa menehi rasa aman. Yen asu keblasuk kanthi swasana ati sing luwih gugup, kandhang asu luwih apik, sing bisa menehi asu papan sing luwih apik lan ngidini dheweke nampa lingkungan anyar kanthi alon. 


Pilihan panganan asu isih kudu ngrujuk marang anggaran sampeyan dhewe. Nalika milih panganan asu, sampeyan ora kudu ngetutake merek lan rega kanthi wuta. Kita nuduhake tip sing prasaja, yaiku kanggo menehi perhatian marang rong bagean isi protein lan sumber protein ing dhaptar bahan. Anggere isi protein ing panganan asu paling sethithik 30%, lan sumber protein dudu panganan daging, produk sampingan kewan, protein nabati, lan bahan liyane, mula panganan asu iki pancen ora ala banget. Amarga protein minangka bagean paling penting saka panganan asu lan paling larang. 


Mangkuk panganan lan mangkok banyu bisa nggunakake mangkok sing diilangi ing omah, nanging paling apik yaiku produk logam utawa plastik sing tahan digebug. Yen ora, yen asu kasebut pecah, bisa nyebabake awake dhewe utawa kulawargane. Mangkuk panganan lan mangkok banyu uga kudu digosok paling ora sapisan dina kanggo ngindhari reproduksi jamur lan bakteri sing berlebihan sing bisa mengaruhi kesehatan asu. 


Anane tali traksi iku penting banget. Iku item paling dhasar related kanggo safety saka asu lan kualitas breeding beradab pemilik. Meh kabeh asu sing ilang, kesasar, utawa ditabrak mobil, lan akeh asu sing digigit wong ora nyekel tali, lan meh kabeh kacilakan kasebut bisa dihindari kanthitali traksi cilik. 

Perlu kanggo nindakake pemeriksaan fisik kanggo asu, lan nindakake deworming ing lan metu saka awak:


Sanadyan nganut asu keblasuk mujudake prekara sing apik kanggo kepentingan pribadi, nanging tujuane kanggo njaga kesehatan lan karesikan kulawarga. Lingkungan urip asu keblasuk ing njaba umume kasar, mula ora bisa dihindari yen ana masalah kayata parasit lan penyakit sing didhelikake. Pemeriksaan fisik lan deworming perlu. Kajaba iku, angel kanggo asu urip nalika kesasar, meh mangan apa wae sing diduweni, saengga rawan masalah malnutrisi lan kekurangan unsur trace. Pemeriksaan fisik sing komprehensif bisa njlentrehake kahanan kasebut supaya pemilik bisa luwih ngerti babagan cara pakan ing mangsa ngarep, yen ora ana asu sadurunge, mula luwih perlu. 


Aja meksa asu kesasar supaya cedhak karo wong:

Akeh wong sing kebak semangat kanggo mundhakaken asu kanggo pisanan, lan padha ora bisa ngenteni kanggo komunikasi karo asu. Malah bisa dingerteni saka sudut pandang manungsa. Sawise kabeh, kita wis diadopsi lan wungu wong, lan kita kudu nglampahi dhuwit kanggo tuku iku kanggo wong-wong mau, lan kita kudu nglampahi wektu mlaku-mlaku, supaya saka perspektif manungsa, asu koyone "kaya padha ngirim" kanggo menehi kita ing. bali. 


Nanging kanggo asu kesasar, ora ana cara kanggo ngerti apa sing dibayar manungsa. Lan pengalaman asu kesasar bakal nggawe sawetara asu waspada marang wong, mula sing duwe asu kesasar kudu luwih sabar. Menehi asu sing aman, sudhut sawijining, lan supaya padha mboko sithik njaluk kenalan karo lingkungan anyar. Anggere sing duwe nganggep dheweke kanthi ikhlas, asu kasebut mesthi bakal nyedhaki sing duwe. 


Babagan adopsi asu keblasuk, sawetara kanca bisa uga nemoni stasiun penyelamat kanthi prosedur sing rumit utawa kahanan sing mbutuhake simpenan. Pungkasan, ayo ngomong kanthi ringkes. 

Ing mripate wong biasa, angel ngerteni macem-macem prosedur sing rumit, akeh informasi sing kudu diisi, lan koleksi celengan (reguler). Iku misale jek dadi isin kanggo wong-wong sing pengin nggunakake pet, nanging yen sampeyan sinau luwih akeh babagan kewan keblasuk, sampeyan bakal ngerti sing iki prosedur ketoke khayal uga Resor pungkasan. 


1. Kaping pisanan, amarga kemungkinan nilar kapindho pancen dhuwur, njaga asu ora cocog kanggo kabeh wong. Sawetara wong bisa uga nganggo asu utawa kucing amarga kebecikan. Akibaté, sawise sawetara dina mundhakaken, aku ketemu sing iku banget troublesome kanggo mundhakaken, lan sawetara asu kesasar mesthi duwe sederek angel, timidity, utawa sawetara pakulinan ala. Kesulitan mundhakaken iki malah luwih dhuwur. Mulane, yen ambang adopsi ora disetel luwih dhuwur, proporsi saka abandonment kapindho bakal dhuwur banget, sing ora mung bakal nimbulaké gawe piala psikologis liyane kanggo asu nanging uga nimbulaké masalah kewan keblasuk dadi liyane lan liyane serius. 


2. Kapindho kanggo ngindhari sawetara wong sing nyiksa asu utawa tujuan liyane minangka adopters. Sawetara spesies luwih rumit tinimbang kita.


Informasi dhasar
  • Taun ngadeg
    --
  • Tipe Bisnis
    --
  • Negara / Wilayah
    --
  • Industri Utama
    --
  • Produk utama
    --
  • Wong sing sah
    --
  • Total karyawan
    --
  • Nilai output taunan
    --
  • Pasar Ekspor
    --
  • Pelanggan Makarya
    --
Chat
Now

Kirimake priksaan sampeyan

Pilih basa liyane
English English Türkçe Türkçe हिन्दी हिन्दी ภาษาไทย ภาษาไทย 한국어 한국어 日本語 日本語 Português Português italiano italiano Deutsch Deutsch Español Español français français русский русский العربية العربية 简体中文 简体中文 繁體中文 繁體中文 Afrikaans Afrikaans አማርኛ አማርኛ Azərbaycan Azərbaycan Беларуская Беларуская български български বাংলা বাংলা Bosanski Bosanski Català Català Sugbuanon Sugbuanon Corsu Corsu čeština čeština Cymraeg Cymraeg dansk dansk Ελληνικά Ελληνικά Esperanto Esperanto Eesti Eesti Euskara Euskara فارسی فارسی Suomi Suomi Frysk Frysk Gaeilgenah Gaeilgenah Gàidhlig Gàidhlig Galego Galego ગુજરાતી ગુજરાતી Hausa Hausa Ōlelo Hawaiʻi Ōlelo Hawaiʻi Hmong Hmong Hrvatski Hrvatski Kreyòl ayisyen Kreyòl ayisyen Magyar Magyar հայերեն հայերեն bahasa Indonesia bahasa Indonesia Igbo Igbo Íslenska Íslenska עִברִית עִברִית Basa Jawa Basa Jawa ქართველი ქართველი Қазақ Тілі Қазақ Тілі ខ្មែរ ខ្មែរ ಕನ್ನಡ ಕನ್ನಡ Kurdî (Kurmancî) Kurdî (Kurmancî) Кыргызча Кыргызча Latin Latin Lëtzebuergesch Lëtzebuergesch ລາວ ລາວ lietuvių lietuvių latviešu valoda‎ latviešu valoda‎ Malagasy Malagasy Maori Maori Македонски Македонски മലയാളം മലയാളം Монгол Монгол मराठी मराठी Bahasa Melayu Bahasa Melayu Maltese Maltese ဗမာ ဗမာ नेपाली नेपाली Nederlands Nederlands norsk norsk Chicheŵa Chicheŵa ਪੰਜਾਬੀ ਪੰਜਾਬੀ Polski Polski پښتو پښتو Română Română سنڌي سنڌي සිංහල සිංහල Slovenčina Slovenčina Slovenščina Slovenščina Faasamoa Faasamoa Shona Shona Af Soomaali Af Soomaali Shqip Shqip Српски Српски Sesotho Sesotho Sundanese Sundanese svenska svenska Kiswahili Kiswahili தமிழ் தமிழ் తెలుగు తెలుగు Точики Точики Pilipino Pilipino Українська Українська اردو اردو O'zbek O'zbek Tiếng Việt Tiếng Việt Xhosa Xhosa יידיש יידיש èdè Yorùbá èdè Yorùbá Zulu Zulu
Basa saiki:Basa Jawa